Пристигналите в България след започването на войната на Русия в

...
Пристигналите в България след започването на войната на Русия в
Коментари Харесай

Еднократно безплатно пътуване с влак за украинци

Пристигналите в България след започването на войната на Русия в Украйна жители на нападнатата страна ще могат еднократно да пътуват с трен до мечтана от тях дестинация, оповестиха от БДЖ в петък.

Това става допустимо от 00:00 часа в събота – 14 май.

Украинските жители ще могат да се възползват от безвъзмездни документи за пътешестване по железопътната мрежа в България до мечтана от тях дестинация еднократно в деня на идването им.

Също по този начин БДЖ ще обезпечава безвъзмездни пътувания и по офертата " HELP UKRAINE ", която е част от съглашението сред БДЖ и Румънския държавен железопътен пътнически оператор (CFR CALATORE). За лицата, притежаващи билет по тази оферта, БДЖ ще обезпечи гратис пътешестване до гара, откъдето може да се направи връзка с интернационалния трен за Румъния.

След писмена поръчка от съответните спешни центрове или други оторизирани органи ще се издават безвъзмездни билети при нужда от пътешестване на жителите от Украйна на територията на България. Условията към тях са свързани с представянето на документ, доказващ поданство или престояване в Украйна.

Издадените авансово билети преди 00:00 ч. на 14.05.2022 година са годни до привършване на пътуването, прецизират от компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР