Пристигнах в Република Китай (Тайван) в името на мира в

...
Пристигнах в Република Китай (Тайван) в името на мира в
Коментари Харесай

Пелоси в Тайван в името на мира в региона

" Пристигнах в Република Китай (Тайван) в името на мира в района ". Това разгласи спийкърът на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси по време на тирада в законодателния юан (парламента) на Тайван.

" Дойдох в Тайван като другар, пристигнах в района с мир " - обърна внимание Нанси Пелоси по време на срещата си със заместник-председателя на тайванския парламент, съобщи Агенция Франс Прес.

След това Пелоси приказва за вероятностите за съдействие сред Съединени американски щати и Тайван в областта на производството на чипове.
 Пелоси кацна в Тайван Обновена
Пелоси кацна в Тайван

Китайски изтребителите Су-35 са пресекли Тайванския проток, без да се обяснява задачата им

На 2 август държавното управление на Съединени американски щати одобри закон, който ще попречи на фирмите за чипове да получават федерално финансиране от Съединени американски щати, в случай че разширят производството си в континентален Китай.

Според Пелоси този закон е добра опция за съдействие сред Съединени американски щати и Тайван в производството на чипове .

Според Китайската национална република визитата на Пелоси опонира на правилата на политиката на " един Китай ". Като реакция на визитата китайските управляващи стопираха износа на пясък за Тайван, считано от 3 август, както и не разрешиха вноса на цитрусови плодове и два типа рибни артикули от Тайван. Не на последно място постановиха наказания на две тайвански фондации " за оклеветяване на КНР и поддръжка на сепаратизма. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР