Пристъпите на треперене на германския канцлер Ангела Меркел по време

...
Пристъпите на треперене на германския канцлер Ангела Меркел по време
Коментари Харесай

Какво се случва с Ангела Меркел?

Пристъпите на трептене на немския канцлер Ангела Меркел по време на обществени прояви разпалват спор измежду някои от нейните християндемократи дали тя би трябвало да съобщи властта на своето протеже по-скоро от плануваното през 2021 година, споделят високопоставени партийни източници.

Шейсет и четири годишната Меркел получи трети припадък на трептене в границите на три седмици. Това стана в сряда на гала по посрещането на финландския министър председател. Нарушавайки протокола, канцлерката избра да седи, вместо да стои изправена на сходна гала по посрещането на датската премиерка в Берлин през вчерашния ден.

Меркел не сподели признаци на тремор на събитието през вчерашния ден и се усмихваше необятно. По-късно тя увери, че е добре със здравето, само че отхвърли да навлезе в детайлности.

" Давам си сметка за отговорността, обвързвана с моя пост ", сподели Меркел, когато бе запитана за здравословното й положение на конференция след срещата с датската премиерка Мете Фредериксен. " Що се касае до здравето ми, върша каквото е уместно...Грижа се за здравето си ", сподели тя.

Въпреки че Меркел още в сряда увери, че е " добре ", безпокойството за нейното здраве подхранва полемиката в Християндемократическия съюз по кое време да съобщи властта на протежето си Анегрет Крамп-Каренбауер.

Меркел, която е канцлер от 2005 година, сподели, че няма да се кандидатира на изборите след края на сегашния парламентарен мандат, който се пада през 2021 година През декември тя отстъпи председателския пост на ХДС на Крамп-Каренбауер - стъпка, която бе необятно възприета като началото на предаването на властта.

" Треморите подхранват вътрешния спор в ХДС дали контрактуваният сред Меркел и Крамп-Каренбауер график, който планува да не се сменя управлението до 2021 година, може да бъде спазен ", споделя член на изпълнителното бюро на ХДС. Дебатите се подклаждат от поддръжници на Крамп-Каренбауер, които считат, че председателския пост на съюза не е задоволителна платформа за нея. Популярността на Крамп-Каренбауер, която позволи поредност от гафове, откогато пое управителния партиен пост, през последните седмици понижава. " Това не е единствено поради грешките, а по-скоро тъй като лидерката на ХДС в реалност няма поле за изява ", споделя върховен партиен представител.

Но въпреки всичко източници от консервативния лагер на Меркел споделят, че нито тя, нито Крамп-Каренбауер желаят да трансформират графика, съгласно който Меркел ще остане канцлер до 2021 година Ако Меркел би трябвало да се отдръпна по-рано, това ще провокира евентуално нови избори. Единствената действителна опасност за предаването на властта през 2021 година е опцията съдружният сътрудник на ХДС - Германската социалдемократическа партия, да напусне алианса след изборите през есента в три източни провинции, в които се обрисува тя да понесе загуби, споделят консервативни източници.

Меркел, която в предишното не е имала съществени здравословни проблеми, е подложена също по този начин на възходящ напън да бъде по-открита за нейното заболяване. Канцеларията на Меркел не даде никакво пояснение за пристъпите на тремор, а самата Меркел не загатна никакви детайлности за медицински препоръки или лекуване, което да й е било предписано.
След срещата с финландския министър председател Анти Рине в сряда канцлерката сподели, че " взема ограничения " по отношение на първия си припадък на трептене, случил й се в средата на юни, само че акцентира, че е добре и че " както един ден това се случи, по този начин и ще изчезне ".

Манфред Гьолнер, ръководителят на социологическата организация Форза, сподели, че Меркел би трябвало да е по-прозрачна.

" Меркел е гаранция за непоклатимост и доста хора желаят тя да изкара целия си мандат ", споделя той. " Да се споделя " вземам ограничения " е в действителност незадоволително. Изглежда съвсем трагично. Тя в действителност би трябвало да каже защо става дума ", прибавя той.

Медицински специалисти омаловажиха спекулациите за треперенето и споделиха, че има доста евентуални аргументи за тремора.

Меркел реши да се бори за четвърти мандат след дълги размишления и сподели през ноември 2016 година, че ще се опита да се задържи на поста, в случай че " здравето й го разреши ". През 1998 година тя бе представена да споделя: " Не желая да бъда полумъртва руина, когато напусна политиката ".

Меркел, която оглавява най-голямата стопанска система в Европейски Съюз, е известна с работната си нравственос и има репутацията на по-издръжлива от останалите водачи на срещите на върха на Европейски Съюз поради способността си да се концентрира върху детайлите в комплицираните полемики, продължаващи до късно през нощта.

В Съединени американски щати част от резултатите от годишните медицински прегледи на президентите по традиция се вършат публично притежание, само че в Германия политическите водачи се радват на по-голяма поверителност за здравословното си положение.

Меркел е известна с дискретността си по отношение на персоналния си живот. Тя рядко се появява на публични места със брачна половинка си. Това е в внезапен контрастност с нейния предходник Герхард Шрьодер, на който по време на мандата му бяха задавани въпроси за брака му и дали си боядисва косата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР