Пристанищният град Мариупол вече е под руски контрол. Това е

...
Пристанищният град Мариупол вече е под руски контрол. Това е
Коментари Харесай

Русия обяви, че е превзела Мариупол. Какво ще се случи с украинските бойци в Азовстал?

Пристанищният град Мариупол към този момент е под съветски надзор. Това е оповестил съветският министър на защитата Сергей Шойгу на президента Владимир Путин в среща, излъчена по държавната телевизия.

Путин: Не щурмувайте " Азовстал "

Руският президент е разпоредил на Шойгу армията да не щурмува металургичния комплекс “Азовстал”, в който се намират над 2000 украински бойци. По данни на украинските управляващи там се крият и най-малко 1000 цивилни. Според Путин влизането в " Азовстал " би било " непрактично ". " Не мисля, че препоръчаното щурмуване на индустриалната зона е належащо ", декларирал Путин. " Нареждам Ви да го отмените. Вместо това съветските войски би трябвало да блокират региона. " Путин е наредил и " муха да не може да избяга " от комплекса. Путин даде обещание на украинските бойци, които към момента са в заводските пространства, че ще животът им ще бъде пощаден, в случай че се предадат.

Украйна прикани за филантропичен кулоар

Украйнската вицепремиерка Ирина Верешчук настоя Русия да обезпечи краткотраен филантропичен кулоар за цивилните, които се крият на територията на “Азовстал”. " Там има към 1000 цивилни и 500 ранени бойци. Всички те би трябвало да бъдат изтеглени от Азовстал през днешния ден ", написа Верешчук в Телеграм. В сряда командирът на 36-та морска бригада на Украйна Серхий Волина, който се намира " Азовстал ", прикани бойците от комплекса да бъдат евакуирани. Неговите войски евентуално са изправени пред " последните си дни, в случай че не и часове ", сподели Волина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР