„Пристанището в Мариупол е освободено на 80%“, каза представителят на

...
„Пристанището в Мариупол е освободено на 80%“, каза представителят на
Коментари Харесай

ДНР: Пристанището в Мариупол е освободено на 80%

„ Пристанището в Мариупол е освободено на 80% “, сподели представителят на Народната милиция на Донецката национална република Едуард Басурин. За това заяви съветската осведомителна организация РИА Новости.

„ Сигурно знаете, че успяхме да освободим заложниците – 47 моряци от три кораба. Пристанището е освободено с към 80%, те към момента се съпротивляват. Останалите може да се опитат да заминат за Азовстал. А Азовстал е цитадела в град “, сподели Басурин в ефира на телевизионния канал „ Русия 24 “.

Към момента на оповестяването на ДНР през 2014 година Мариупол с население от към 450 000 души беше вторият по величина град в републиката след Донецк. Въпреки това през юни същата година украинските сили за сигурност си възвърнаха контрола над Мариупол, а източните му покрайнини се трансфораха в едно от най-горещите конфликтни точки в Украйна. На 7 март 2022 година Александър Семьонов, заместник-командир на батальон „ Восток “ на ДНР, сподели, че градът е обграден и е почнало пречистване на някои от регионите му. В момента в града се водят борби за избавление. Сред другите украински елементи в Мариупол има националистически полк " Азов ", против чиито бойци е формирано наказателно дело в Руската федерация.

Русия стартира военна интервенция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата му „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. За това, съгласно него, се възнамерява да се извърши „ демилитаризация и денацификация на Украйна “, да бъдат изправени пред съда всички военни нарушители, виновни за „ кървави закононарушения против цивилни “ в Донбас.

Според съветското министерство на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски и към 25 март са изпълнили главните задания на първия стадий – доста са понижили бойния капацитет на Украйна. Основната цел в съветското военно ведомство се наричаше освобождението на Донбас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР