Пристанището Холихед, от което се предполага, че е влязъл камионът

...
Пристанището Холихед, от което се предполага, че е влязъл камионът
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев за трагедията в Есекс: Много е рисково да возиш хора в хладилно ремарке

Пристанището Холихед, от което се допуска, че е влезнал камионът във Англия, е със слаб граничен надзор. Това изясни в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV Radio изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

„ Ясно е, че тук става въпрос за скица, която съгласно мен е направена от английски жители. Мога да ви кажа, че местата, където се крият мигрантите са всевъзможни, даже има случай, в който се бяха скрили отвън транспортното средство – на пода под ремаркето.

Това, което видях в съответния случай е, че ремаркето е хладилно и вози на температурен режим. Този вид транспортни средства са обект на по-нисък надзор, защото в хладилно ремарке на минусов режим е доста евентуално да не стигне въздуха на толкоз хора. “, акцентира Арабаджиев.
Нови разкрития за камиона ковчег: Превозното средство е с българска регистрация По неофициална информация камионът от 2017 година не е влизал на територията на България
Той разясни, че даже и охладителната система да е изключена тези ремаркета са херматизирани и съгласно него нещастието се е случила от неведение.

„ Много е рисково да возиш хора в хладилно ремарке. Тези ремаркета не са като при елементарните камиони, които са с брезент и оттова даже и да усетят, че не им стига въздухът, могат да го раздерат. Тук няма от кое място да влезе въздух и близо 40 души, дишайки в този резервоар, няма по какъв начин да устоят доста ".

Попитан какво е стимулирало ирландската гражданка да записва камиони в България, Арабаджиев изясни, че повода е в по-ниските налози.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР