Пристанище Росенец © Надежда Чипева Обединение между строителните фирми Джи

...
Пристанище Росенец © Надежда Чипева Обединение между строителните фирми Джи
Коментари Харесай

"Джи Пи груп" спечели търг на "Лукойл" за ремонт на пристанище "Росенец"

Пристанище " Росенец "

© Надежда Чипева Обединение сред строителните компании " Джи Пи груп " и " АКЗ Бургас " ще ремонтира пристанище " Росенец ". На 9 август възложителят " Лукойл Нефтохим Бургас " е подписал контракт с единствения претендент, подал оферта в другояче скъпата поръчка. Cтoйнocттa и e съвсем 30 млн. лева без Данък добавена стойност, като се планува рационализация на пирсове (кейове) 1, 2 и 3 на пристанищния терминал.

Частната рафинерия взе пристанище " Росенец " на концесия през 2011 година, като срокът й е 35 години. " Лукойл Нефтохим Бургас " оглавява класацията за най-големите компании по оборот на " Капитал " К100 от няколко години насам.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики КАПИ i ДЖИ ПИ ГРУП АД Собствен капитал 27,1 Печалба 10,1 Активи 110,3 Пасиви 83,3 Брой заети 550 Приходи 212,0 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›

Кои са строителите

" Джи Пи груп " е постоянният фаворит на " Лукойл България " за строителство на техни бензиностанции и на петролната им база в " Илиянци ". Компанията е работила с рафинерията също по построяването на комплекса за преправка на тежки боклуци, както и по построяването на три резервоара за гориво на пристанищен терминал " Росенец ".

Фирмата е и измежду постоянните спечелили в огромни инфраструктурни публични поръчки, като за последните шест години е спечелила контракти за над 800 млн. лева

Миналата есен Джи Пи беше обвързвана с няколко абсурда като работата по ремонта на столичната улица " Граф Игнатиев ", който непрекъснато понасяше публични рецензии, и следствието на уеб страницата " Бивол " " ДжиПиГейт ". Компанията също по този начин завоюва и поръчката за 185 млн. лева без Данък добавена стойност за строителство на тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ", като сякаш отхвърли да го строи поради публичното напрежение, само че месеци по-късно въпреки всичко подписа контракт.

" АКЗ Бургас " пък е дъщерно на АКЗ ЕООД с краен притежател Артем Михайлович Сахаров. Адресът й се намира на територията на рафинерията в Бургас. Дружеството има доходи 157 хиляди лева за 2018 година

Поръчката

Освен че обединяването е единственият претендент, който е подал оферта, то печели търга единствено с 2 хиляди лева под прогнозната му стойност.
В рамките на контракта изпълнителят би трябвало да построи бpeгoyĸpeпитeлнa дaмбa c път мeждy Πиpc 1 и Πиpc 2, както и да направи рeĸoнcтpyĸция нa Πиpc 1. Ще има и подводни работи, които включват драгажни действия за разчистване и промяна на морското дъно, заскаляване и монтаж на бетонни детайли и други Ще бъде построена и пpoтивoпoжapнa cиcтeмa нa кея, както и апаратура за регенерация на парите.

Всичко това би трябвало да е готово до 31 август 2021 година, излиза наяве от контракта за осъществяване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР