Приста Ойл, Монбат и свързаните с тях компании напускат Конфедерацията

...
Приста Ойл, Монбат и свързаните с тях компании напускат Конфедерацията
Коментари Харесай

Бобокови напускат КРИБ: Стана казионна организация на повикване

" Приста Ойл ", " Монбат " и обвързваните с тях компании напущат Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Това е оповестил по време на съвещание на управата на организацията в сряда индустриалецът Пламен Бобоков, който с брат му Атанас са акционери в тези компании. Двамата са обвинени, дружно с някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и няколко предприемачи за скица за загробване на боклуци от преработването на батерии, вместо унищожаването им.

" КРИБ няма нищо общо с това, което беше и от дълго време към този момент няма нищо общо с 4гласът на българския бизнес ", аргументира си Бобоков, който е на независимост против парична гаранция.

" Цялото това гробно безмълвие, на фона на всичко протичащо се с българския бизнес през днешния ден, откритите офанзиви против обществени и непублични компании и репресиите против предприемачи от разнообразни равнища, в ослепителен контрастност с истеричните апели от страна на организацията за поддръжка и признателност към Правителството, по всевъзможни вероятни и невъзможни мотиви, трансформира КРИБ в елементарна казионна организация " на повикване ". Превземането на КРИБ е единствено част от проекта за завладяване на цялата страна и очевидно дотук съумява ", счита предприемачът.

Самият той от 2014 година е член на управителния съвет на КРИБ, а фирмите от групата от дълги години са част на организацията.

Още през юни той изрази разочарованието си от това, че конфедерацията не е излязла даже и с " половин уста " с позиция по случая с прокурорското следствие към отпадъците на " Монбат " и сподели, че евентуално ще изоставен организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР