Прищина. Във вторник ще се проведе среща между председателят на

...
Прищина. Във вторник ще се проведе среща между председателят на
Коментари Харесай

RTK : Премиерът и председателят на парламента на Косово се срещат с посланика на САЩ за митата

Прищина. Във вторник ще се организира среща сред ръководителят на косовския парламент и ръководител на Демократическата партия на Косово (ПДК), министър председателят на страната Рамуш Харадинай и посланикът на Съединени американски щати в Прищина Филип Коснет по отношение на 100-процентовите мита върху вноса на сръбските артикули, предава държавната „ Радио и телевизия Косово “ (RTK) .
От ПДК оповестиха в понеделник, че чакат срещата да приключи със съглашение, което ще подсигурява, че връзките сред Косово и Съединени американски щати няма да бъдат влошени.
Местна медия цитира помощника на Харадинай Авни Арифи, който съобщи, че държавното управление ще остане на позицията си за митата.
„ Засега, не виждам смяна в позицията на държавното управление. Няма никакви индикации, че управляващите ще трансформират мнението си по този въпрос “, изясни той.
Халил Матоши, политически и медиен консултант на Харадинай, съобщи пред RTK в понеделник, че държавното управление не е под интернационален напън да анулира мярката, „ само че има оферти от другари митата да бъдат анулирани, с цел да се даде път на разговора “.
„ Вече от 20 години даваме път на разговора със Сърбия, само че към този момент без никакъв резултат. Налагането на мита е суверенно решение на Косово “, добави той.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР