Прищина. В интервю пред прищинския телевизионен канал Klan Kosova президентът

...
Прищина. В интервю пред прищинския телевизионен канал Klan Kosova президентът
Коментари Харесай

Klan Kosova : Срещата с Путин е върхово постижение косовската дипломация

Прищина. В изявление пред прищинския ефирен канал Klan Kosova президентът на Косово Хашим Тачи приказва за срещата си с съветския водач Владимир Путин, като разясни, че тя е траяла няколко минути и се е отнасяла до разговора Белград – Прищина и опцията за реализиране на спокойно съглашение в края на процеса.
Лидерът на косовските албанци съобщи, че Путин е подкрепил съглашението сред двете страни. „ Путин акцентира, че това е внимателен въпрос, само че в това време е повече от ясно, че Русия ще поддържа допустимо съглашение, реализирано сред Сърбия и Косово. Държавният глава на най-младата балканска страна добави, че срещата е върхово достижение за косовската дипломация. „ Това е първата среща сред Косово и Русия на сходно равнище “, означи той.
„ Позицията на Русия е доста значима, тъй като в случай че бъде реализирано съглашение, тя няма да употребява правото си на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка с участието на Косово в организацията. Това е стъпка напред “, акцентира Тачи, като добави, че обичайните връзки сред Москва и Белград няма да са затруднение за това, Косов да има „ естествени “ връзки с Русия. „ Ние не сме нито другари, нито врагове и можем да имаме естествени връзки, каквито имат всички страни-членки на Европейски Съюз с Русия “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР