Прищина. Премиерът на Косово Рамуш Харадинай поиска от Върховното съюзно

...
Прищина. Премиерът на Косово Рамуш Харадинай поиска от Върховното съюзно
Коментари Харесай

Beta : Рамуш Харадинай поиска подкрепа за косовската армия от НАТО

Прищина. Премиерът на Косово Рамуш Харадинай изиска от Върховното съюзно командване за Европа на НАТО да поддържа развиването и подобрението на Силите за сигурност на Косово, предава сръбската организация Beta .
Както обявиха от кабинета на премиера, Харадинай е разискал общото развиване и обстановката със сигурността в Косово, района и отвън него, на среща с Върховния съюзен командващ на НАТО в Европа военачалник Тод Уолтърс.
Министър-председателят е уведомил главнокомандващия за достиженията на косовските институции във всички сфери, изключително в бранша на сигурността, като е подчертал прозападната и евроатлантическа ориентировка на Прищина.
Той е благодарил на военачалник Уолтърс и НАТО за поддръжката за Косово във всички процеси и за тяхната задача, с която са открили мир и сигурност в страната.
„ Косово е напълно в сходство с армиите, които пазят свободата и мира. Мултиетнически и професионални Косовски сили за сигурност напредват към стандартите на НАТО като фактор, осигуряващ сигурност както в страната, по този начин и в района “, съобщи Харадинай, представен от сръбската организация.
Той уточни, че Косово търси участие в НАТО и е готово да способства за мироопазващите задачи, когато Съединени американски щати или НАТО считат за належащо.
Върховният главнокомандващ на НАТО в Европа военачалник Тод Уолтърс също се срещна в четвъртък с косовския министър на защитата Рустем Бериша и с командващия КСС, военачалник Рахман Рама.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР