Прищина. Неидентифициран въоръжен мъж е открил огън по училище автобус

...
Прищина. Неидентифициран въоръжен мъж е открил огън по училище автобус
Коментари Харесай

„Фактор“ : Шофьор и двама ученици са загинали при стрелба по училищен автобус в Косово

Прищина. Неидентифициран въоръжен мъж е разкрил огън по учебно заведение рейс в Западно Косово, като е умъртвил трима души – водачът и двама възпитаници са починали, а още един възпитаник се намира в болница в Печ, оповестиха от косовската полиция и локалните медии, представени от скопското електронно издание “Фактор “ .

Фадил Гаши, представител на полицията в Печ, сподели, че рейсът е бил атакуван в Глоджан, на 90 километра западно от Прищина, към 18 часа (19 часа българско време). Шофьорът е умрял незабавно, а трима младежи са откарани в болница, където двама от тях са умряли.

Бесник Ибрай, от отделението за незабавна помощ в Пежа, сподели пред косовския портал Koha, че третият младеж е ранен и е в устойчиво положение.

Ветон Елшани, заместник-началник на полицията в Печ, сподели, че маскиран въоръжени мъж е стрелял с автомат Калашников по рейс, пренасящ осем младежи.

Елшани не уточни претекст за офанзивата, като сподели, че е прекомерно рано и че казусът се проверява, само че изключи тероризъм.

„ Няма причина да се счита, че това е терористичен акт “, сподели по-късно Елшани.

Министърът на вътрешните работи Джелал Свекла прекъсна визитата си в прилежаща Албания и се насочи към Глоджан.

Президентът Вьоса Османи назова нападението " шокиращо " и прикани правоприлагащите органи да открият причинителите допустимо най-скоро.

„ Нападението против учебен рейс е удар по нашия публичен ред и сигурност. „ Безопасността на жителите е приоритет и ние няма да отстъпим в осъществяването на сходна задача “, написа Османи в профила си във „ Facebook “.

Премиерът Албин Курти сподели, че полицията се е мобилизирала " в цялостен потенциал, с цел да проверява такова тежко закононарушение и да въздаде правораздаване ", оповестява Koha.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР