Прищина. Косовските депутати гласуват дали да дадат на малката балканска

...
Прищина. Косовските депутати гласуват дали да дадат на малката балканска
Коментари Харесай

AFP: Косово отстоява независимостта с гласуване за създаване на армия

Прищина. Косовските депутати гласоподават дали да дадат на дребната балканска страна лична войска, алегорична демонстрация на самостоятелност, подкрепена от Съединени американски щати, която разпали напрежението със Сърбия, предава AFP .
Бившата сръбска провинция понастоящем е охранявана от ръководени от НАТО мироопазващи сили, които са ситуирани там, откогато Косово се отдели от Белград в кървава сепаратистка война през 1998-1999 година
Новият закон планува проект за удвояване на размера на Косовските сили за сигурност и последователно да се трансформира в професионална войска от 5000 души.
„ Войници, поздравления за новите ви назначения! “, съобщи президентът на Косово Хашим Тачи пред членовете на силите за сигурност в навечерието на гласуването.
„ Косовските сили за сигурност са подготвени за нова роля и задача “, добави той, като се чака закона да премине без никакъв проблем.
Много косовски албанци са подготвени да честват основаването на армията като нов дирек на тяхната самостоятелност, оповестена през 2008 година, само че в никакъв случай приета от Белград.

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР