Прищина. Информацията, подадена от Сърбия, че в местност в близост

...
Прищина. Информацията, подадена от Сърбия, че в местност в близост
Коментари Харесай

Gazeta Express: След 140 дни на разкопки край Рашка, Сърбия: Експерти не са открили масов гроб

Прищина. Информацията, подадена от Сърбия, че в околност наоколо до град Рашка, наречено Кизевак, има всеобщ гроб с тленните остатъци на албанци, убити по време на войната в Косово през 1998-1999 година, не бе доказана, написа косовският вестник Gazeta Express.
След разкопки, траяли 140 дни, специалисти по правосъдна медицина откриха, че в региона няма всеобщ гроб и прекратиха по-нататъшната работа на обекта. Директорът на Косовската работа за правосъдна медицина разясни, че мястото е употребявано за изхвърляне на боклуци от близка мина.
След 140 дни разкопки специалистите по правосъдна медицина дефинираха, че няма всеобщ гроб и стопираха разкопките на площадката.
„ Стотици хиляди тонове камъни бяха извадени от мястото, само че нищо не бе открито. Обектът служи като хранилище за близката мина. Официално оценката на площадката на обекта е затворена и не са открити тленни остатъци ", удостовери специалистът.
През 2016 година сръбските управляващи спираха четири пъти разкопките, аргументирайки решението си с неналичието на средства и неприятните климатични условия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР