Прищина. Американският държавен секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, който

...
Прищина. Американският държавен секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, който
Коментари Харесай

Дейвид Хейл: Американският ангажимент към Косово остава непроменен

Прищина. Американският държавен секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, който е на посещаване в Косово събота, изключи всички спекулации, че връзките на Косово и Съединени американски щати охладняват, написа англоезичното издание на основания в Прищина вестник Gazeta Express .
Дейвид Хейл, след среща в събота с косовския президент Хашим Тачи, ръководителя на Народното събрание Кадри Весели и премиера Рамуш Харадинай, даде изявление пред три медии в Косово, Gazeta Express, Koha Ditore и Kossev. Интервюто е било концентрирано върху разговора сред Косово и Сърбия, който съгласно господин Хейл би трябвало да бъде приключен с „ взаимно признание сред двете страни “.
В изявлението Хейл е декларирал, че Косово и Сърбия би трябвало да се спогодят, като Съединени американски щати ще поддържат процеса на разговор. Високопоставеният американски посланик сподели, че Вашингтон и Европейски Съюз като цяло имат обща позиция за решение на проблемите сред Косово и Сърбия.
Gazeta Express оповестява, че заместник-секретарят Хейл не разяснява спекулациите, започнаliнаскоро, че съгласно известията американската войска ще се отдръпна от Косово, в случай че държавното управление на Косово продължава да се опълчва на апела на Съединени американски щати за унищожаване на митата върху сръбските артикули и попречва разговора със Сърбия.добавяйки че задължението на Съединени американски щати към Косово е неизменен. „ Нищо не се е трансформирало в нашия ангажимент, “ е споделил Хейл.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР