Присъствието на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха

...
Присъствието на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха
Коментари Харесай

Макрон се срещна със Зеленски в кулоарите на срещата на върха на Г-7

Присъствието на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-7 в Хирошима може да промени нещата за Украйна, съобщи президентът на Франция Емаюнел Макрон по време на негова двустранна среща със Зеленски в коридорите на форума на върха на Голямата седморка, съобщи Франс прес.

" Това е неповторим мотив за господин Зеленски да поддържа връзка със съдружниците си от Г-7, само че също и да пледира идеята на Украйна против съветската инвазия пред водачите на страните от южната част на света, които са поканени на срещата на върха ", акцентира Макрон. " Мисля, че това може да промени обстановката ", добави френският държавен глава, представен от Българска телеграфна агенция.

В срещата на върха в Хирошима на Голямата седморка са поканени и водачите на Бразилия, Австралия, Индонезия, Индия, Островите Кук, Коморските острови и Южна Корея, напомня Асошиейтед прес.

Последната среща на Макрон със Зеленски беше напълно неотдавна, на 14 май, когато украинският водач посети Франция като част от европейската му обиколка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР