Присъствието на гръцкия премиер Алексис Ципрас и сръбският президент Александър

...
Присъствието на гръцкия премиер Алексис Ципрас и сръбският президент Александър
Коментари Харесай

Тристранна среща между лидерите на България, Гърция и Сърбия в Солун

Присъствието на гръцкия министър председател Алексис Ципрас и сръбският президент Александър Вучич освен дава опция за двустранно съдействие на по-високо равнище, само че е и покана за България да взе участие в това съдействие, предава Independent Balkan News Agency, представена от Фокус. На 13 юли българският министър председател Бойко Борисов ще бъде в Солун, съпроводен от външния министър Екатерина Захариева.
Гръцкият министър председател и Бойко Борисов, дружно с външните министри Никос Кодзиас и Екатерина Захариева, ще обсъдят двустранните районни и интернационалните въпроси.
Според IBNA диалозите ще се концентрират върху Западните Балкани и европейската им вероятност, както и въпроси като сигурността и миграцията, защото и двете страни имат обща граница с Турция.
Като страни от Европейския съюз, България и Гърция имат общо бъдеще и общи ползи в Европейски Съюз и на Балканите заради, което кооперацията сред тях се счита за значима и наложителна.
Интерконекторът България- Гърция, като отклонение на Транс-адриатическата газова линия и Турски поток, в случай че бъде пуснат ще направи значимо енергийното съдействие. Двете страни ще станат доста значими за енергийната сигурност на Европа. Най-накрая, железопътната връзка Бургас-Александропулис ще развие потенциала на двата града, които са и огромни пристанища.
След края на двустранната среща сред България и Гърция, ще стартира тристранна сред гръцкия министър председател Алексис Ципрас, сръбския президент Александър Вучич и българския министър председател Бойко Борисов.
В края на деня Алексис Ципрас ще се срещне и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР