Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град

...
Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град
Коментари Харесай

Всички ученици в София и още 4 области ще учат присъствено следващата седмица

Присъствените занятия се възобновяват за всички възпитаници в София град и областите Стара Загора и Хасково от понеделник, 14 февруари, заяви пресцентърът на министерството на образованието (МОН). Тази седмица в тях някои випуски учат онлайн.

Всички остават в клас и през идната седмица в областите Разград и Силистра. В цялата страна продължава присъственото образование на децата от 1 до 4 клас.

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти образование от разстояние се вкарва в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица образоваха всички в учебно заведение.

Облекчава се режимът в област Бургас. През тази седмица там всички възпитаници от 5 до 12 клас са онлайн. От 14 февруари т.г. остават у дома 7, 10, 11 и 12 клас.

В останалите области през идната седмица се прави ротация - връщат се в клас випуските, които учиха от отдалеченост от 7 февруари до през днешния ден, а учениците от 5 до 12 клас, които в този момент са в учебно заведение, ще имат онлайн занятия. Конкретни данни по области има в приложената таблица.

Продължава проучването за COVID-19 в учебно заведение в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на учебно заведение притежателите на документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване.

Режимът на образование - присъствено или от разстояние, се дефинира със заповед на Регионалните здравни инспекции по места (РЗИ). МОН издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото образование е краткотрайно прекъснато от здравните управляващи. Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР