Присъстващите на заседанието на Националния съвет на СДС, които посрещнаха

...
Присъстващите на заседанието на Националния съвет на СДС, които посрещнаха
Коментари Харесай

Специално доведена агитка викала срещу Лукарски

Присъстващите на съвещанието на Националния съвет на Съюз на демократичните сили, които посрещнаха водача Божидар Лукарски с апели за оставка, били група роми, особено проведени да дойдат. Те били водени от бащата на Георги Пилев (член на Националния съвет - бел. ред.) и изтъкнат кръчмар от Сопот, съгласно Лукарски. Той пък бил от хората на зам.-председателя Емил Кабаиванов. За него Лукарски сподели, че в последно време му станало занимание да лъже.

Така разказа острата реакция против себе си водачът на партията по време на плануваното за вторник съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили. То протече със кавги - първо защитата не пускаше в залата представители на районни структури, за които управлението твърди, че не са си платили членския импорт, по-късно ръководители на разнообразни структури се сбиха, а по-късно Лукарски и хората му напуснаха съвещанието. Случилото се на съвещанието четете тук, видео от спора вижте тук.

В последна сметката оставането на поста на Лукарски ще бъде подложено на гласоподаване на 12 май.

Днес пред БиТиВи Лукарски изясни, че скандиращата срещу него агитка не била от членове на Съюз на демократичните сили, никой не бил виждал тези хора и го освирквали по даден сигнал. Не се разбра по какъв начин са били позволени до залата откакто не са членове на партията, в случай, че той персонално бе наел защита, която ревизираше кой влиза.

Лукарски разяснява още, че сюжетът, поради който двама членове на управлението на партията се сбиха през вчерашния ден, бил писан от външни сили и обслужвал непознати ползи. Според него е ясно, че има хора отвън партията, които се опасяват от неговата линия на управление, а точно прокарването на наклонност за бъдещо обединяване с носители на консервативно-патриотични идеологии.

На въпрос кои са те, той с изключение на НФСБ уточни, че не изключва сливане с ДСБ, само че не позволи такова с " Да, България " и " Зелените ". Последните три неотдавна оповестиха, че основават обединяване " Демократична България ", което да е опция на настоящето ръководство.

Сред уплашените от евентуални съюзи с присъединяване на Съюз на демократичните сили Лукарски уточни Радан Кънев.

Оценката на Лукарски е, че Съюз на демократичните сили има задоволително капацитет, само че не му било фикс концепция да оглавява партията цялостен живот. Каза, че е позволил доста неточности, само че се извинявал.

Хората безапелационно ме избраха, само че съм много корав и след вчерашната обстановка да не чакат да се откажа, разгласи Лукарски и уточни, че съперниците му надали ще са задоволително, с цел да бъде свален от поста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР