Присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, главният

...
Присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, главният
Коментари Харесай

Борисов и Цачева откриха новата сграда на СРС

Присъстваха министър председателят Бойко Борисов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров, представляващият Висшия правосъден съвет Димитър Узунов и ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, съобщи „ Фокус “.

Борисов прикани всички да си спомнят по какъв начин е изглеждало мястото преди да се стартира работа по него. Сградата е на бул. “Ген. Михаил Скобелев” и е известна като Военното НДК.

„ Това беше един напълно компроментиран обект, за който са дадени десетки милиони левове и в случай че не бяхме имали волята да го оправим, това щеше да бъде следващото разрушено място в България. Все отново би трябвало да имаме памет, тъй като не знам да има наказани за тази корупционно-компрометирана скица. И може би по тази причина е доста знаково, че най-големият съд ще има опция, гледайки от тук, да не позволява това нещо още веднъж да става “, сподели министър председателят.

Министърът на правораздаването Цецка Цачева изрече признателност към държавното управление на Бойко Борисов и Висшия правосъден съвет за напъните да се преодолеят не малко компликации.

„ Пред нас стои една извънредно съвременна постройка, съоръжена с последните достояния, на които малко магистрати освен у нас, само че и в Европа биха имали като свое работно място. Но единствено положителните материални условия не са гаранция за качествено правосъдие и за обективен, бърз и ефикасен развой. Изискват се доста умения, безспирно повишение квалификацията на магистратите и на първо място правораздаване по вътрешно без значение разбиране. Това е правораздаването, което чакат жителите, гарантиращ обективен развой и тъждество пред закона “, сподели Цачева.

Наказателното поделение на Софийския областен съд и Софийска районна прокуратура ще стартират работа с жители в постройката на "Ген. М. Д. Скобелев " от 2 октомври.

За самото строителство на Националния армейски комплекс страната похарчи към 32 млн. лв. , а за следващи ремонтни действия и преустройства още 15 милиона лв.. От 8 години обаче постройката стои празна. Т.нар. Военно НДК се намира в центъра на столицата, 8-етажният комплекс е със застроена повърхност от 1703 кв. м.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР