„Присъствах на огледа на местопроизшествието. Ще бъде извършена експертиза в

...
„Присъствах на огледа на местопроизшествието. Ще бъде извършена експертиза в
Коментари Харесай

Кучето, убило дете в Пазарджишко - недохранено

„ Присъствах на огледа на местопроизшествието. Ще бъде осъществена експертиза в границите на досъдебното произвеждане във връзка с агресивността на кучето, за това дали е имало такива прояви или не, съобщи пред "Нова телевизия " доктор Петко Митев, шеф на регионалната дирекция на Българската организация по сигурност на храните.

Коментарът му бе във връзка нещастието в пазарджишкото село Мокрище, където куче умъртви дете. По първични данни до случая се е стигнало, след опит на детето да погали кучето, което било вързано в частен дом. Инцидентът е станал в двор в циганската махала на селото. Бащата и детето били на посетители при свои другари. Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало. Въпреки че кучето е било вързано, то е съумяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче. В ареста довечера са арестувани притежателят на кучето, бащата и негов непосредствен.

„ Кучето има тип на недохранено, на забележима възраст към 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, то било прибрано преди към 2 години. То няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани имунизации и обезпаразитяване”, сподели още началникът на регионалната дирекция на Българската организация по сигурност на храните.

Той не изключи вероятността недохранването да е отключила експанзията в кучето.

„ Собственикът на кучето беше на работа в Стара Загора. Жена му си гледаше вътре 2-месечното си детенце. А това дете е пристигнало, влезнало е вътре, отишло е при кучето, и кучето го хвана и го раздра. Майката на умрялото дете е в Германия, а бащата е в България, само че е оставено на развъждане от родителите на майката”, споделя мъж, който живее наоколо до мястото, където е станала нещастието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР