Присъединяването на Украйна към НАТО в този период от време

...
Присъединяването на Украйна към НАТО в този период от време
Коментари Харесай

Столтенберг: Присъединяването на Украйна към НАТО вече е невъзможно

Присъединяването на Украйна към НАТО в този интервал от време е невероятно. Това заяви в петък, 30 септември, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 

Той каза това, разяснявайки изказването на украинския президент Володимир Зеленски, че Украйна е подала молба за ускорено присъединение към НАТО.

Според Столтенберг сега страните от алианса имат намерение да се съсредоточат върху оказването на помощ на Киев. В същото време решението за влизането на Украйна в НАТО може да бъде взето единствено посредством среща, в която ще вземат участие всички страни членки на алианса.

Междувременно той прикани Русия неотложно да спре военните дейности, заявявайки, че това ще постави завършек на спора в Украйна.

Припомняме, че президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че молбата за присъединение на Украйна към НАТО ще бъде подписана на 30 септември тази година. Той чака алиансът навреме да прегледа това заявление и да реши да го утвърди. Зеленски счита, че сходна стъпка е от значително значение в актуалната обстановка.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР