Присъединяването на Украйна към НАТО е дългосрочна цел на страната,

...
Присъединяването на Украйна към НАТО е дългосрочна цел на страната,
Коментари Харесай

Порошенко: Присъединяването на Украйна към НАТО е дългосрочна цел на страната

Присъединяването на Украйна към НАТО е дълготрайна цел на страната, съобщи в Брюксел президентът Петро Порошенко. Той означи, че Украйна се стреми до 2020 година да има цялостна оперативна съгласуемост със силите на НАТО. Порошенко увери, че страната му е решена да извърши и нужните политически промени.

" Ние сме ангажирани да продължим сериозната рационализация на страната ни в нейните институционални, политически и стопански измерения, с цел да изградим дружно сполучлива, просперираща и устойчива Украйна. Това ще бъде най-хубавият отговор на съветската експанзия и агитация ".

Порошенко добави, че Украйна няма да поддържа нито един паневропейски план, в който взе участие Русия, изключително тези, които подкопават сигурността на страната.

От своя страна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Украйна напредва в промените във връзка с защитата.

„ Направили сте забележителен прогрес. Приемането на нов закон за националната сигурност е стъпка, която би трябвало да бъде приветствана. Законът е основен, с цел да може да се откри цивилен надзор и демократично наблюдаване върху въоръжените сили и силите за сигурност. Прилагането на закона е належащо, с цел да може промените да работят. Затова ви предизвиквам да продължите в този дух, това ще приближи Украйна до НАТО “.

Столтенберг още веднъж повтори, че поддържа Украйна във връзка с противозаконната анексия на Крим и обстановката в Донбас, като прикани за следващ път Русия да се придържа към споразуменията от Минск.

Столтенберг сподели още, че НАТО удостоверява готовността си да одобри Грузия. Генералният секретар назова таз истрана " приближен другар " и благодари за приноса на страната към задачата на Алианса в Афганистан. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР