Присъединяването на страната ни към еврозоната по-късно през 2025 г.

...
Присъединяването на страната ни към еврозоната по-късно през 2025 г.
Коментари Харесай

България ще влезе в еврозоната по-късно през 2025 г., смята шефът...

„ Присъединяването на страната ни към еврозоната по-късно през 2025 година е вероятен и на този стадий по-вероятен сюжет “, споделя той. Радев добавя също, че „ бюджетът би трябвало да е антицикличен или казано по различен метод – антиинфлационен, какъвто сега той не е “.

 

„ Глобалният, а и нашият личен опит демонстрира, че най-добре това може да бъде реализирано посредством ограничения за дейно ръководство и надзор върху разноските

 

Ако под смяна на данъчния модел имате поради нарастване на налозите, без значение под каква форма, това при съответните условия в страната по-скоро ще подкопае данъчната основа и ще усили сивия бранш. “, изяснява гуверньорът.

 

Радев разяснява и към момента растящия бранш на ипотечното кредитиране, като уточни, че „ ние деликатно следим и проучваме обстановката на кредитния пазар и това, което виждаме, ни държи нащрек, само че на този стадий не ни тревожи изключително “.

 

„ Българска народна банка и банковият бранш са на доста напреднал стадий от подготовката. Ние влагаме съществено в този развой и реализираме съответни резултати. И като институционална рамка, и като потенциал, и като логистика. Разбира се, има още какво да бъде направено. Представяме подробна информация на нашия уеб страница и посредством други платформи “, уточни той стадия, на който е подготовката на Българска народна банка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР