Присъединяването на Северна Македония в ЕС е един от стратегическите

...
Присъединяването на Северна Македония в ЕС е един от стратегическите
Коментари Харесай

Христо Иванов: България няма ултимативни срокове за Скопие в ЕС

" Присъединяването на Северна Македония в Европейски Съюз е един от стратегическите ползи на България, тъй че непрекъснато се разисква тази тематика. До заключения не сме стигали отвън формалната позиция, която има обединението. Просто тематиката се следи. "

Така съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разяснява от коридорите на Народното събрание лидерската среща сред съдружните обединения за Северна Македония.

Той изясни, че никакви решения не са обсъждани нощес, а тематиката за ветото и докога да стои то е обект на непрекъсната полемика в обединението. " Никакви периоди не са сложени и не могат да бъдат поставяни на България ", сподели още Иванов във връзка клюки, че страната ни се е ангажурала до месеци да склони западната ни съседка да стане част от съюза.

Иванов подчерата, че няма смяна в позицията на Демократична България. " Очакваме държавното управление на Северна Македония да покаже подготвеност да извърши декларираните още в рамковата позиция на българския парламент, а след това доказани с резултатите от консултативния съвет по национална сигурност ", сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР