Присъединяването на Северна Македония към НАТО ще създаде нови разделителни

...
Присъединяването на Северна Македония към НАТО ще създаде нови разделителни
Коментари Харесай

Русия: Македония в НАТО e пречка дори и за борбата с COVID-19

Присъединяването на Северна Македония към НАТО ще сътвори нови разграничителни линии в миг, когато светът има потребност от единение в битката против ковид. Това декларират от Министерството на външните работи на Русия, представени от БГНЕС.

В официалното съобщение на съветското ведомство се показва, че участието на Скопие към Алианса няма никаква добавена стойност - нито европейска, нито районна, и не е в интерес на националната сигурност.

Това няма да бъде в интерес и на взаимните старания в битката против общите провокации и закани, в това число и против пандемията от ковид, безапелационни са от съветското Министерство на външните работи.

Те настояват, че опитите това събитие да се показа по един " пищен " метод са се провалили заради утежняването на ситуацията от провокациите на пандемията с ковид. Според съветското външно министерство е останал неосезаем фактът, че " участието на Македония в НАТО съвсем е съвпаднало с датата от началото на бомбардировките на пакта против Югославия ".

" Насред изключително състояние водачите на Северна Македония не пропуснаха опцията помпозно да дефинират като исторически миг участието в НАТО, което подсигурило стабилността и сигурността на Скопие. Министърът на външните работи Никола Димитров назова даже участието в организацията осъществяване на " заветите на бащите и дедите ", подлага на критика се в документа.

От съветското МвнР акцентират, че интеграцията на Северна Македония в НАТО от самото сключване на Преспанския контракт с Гърция през юни 2018 година е било придружено от редица процедурни и законови нарушавания. Те припомнят, че според националното законодателство изборната интензивност по време на референдума за присъединение към Европейски Съюз и НАТО от 30 септември 2018 година не е била задоволителна за неговата годност. " Обществото научи за разнообразни вмешателства във вътрешните работи на страната, в това число закани и закани. Всичко това мина незабележимо за нашите западни сътрудници, които нормално с огромна сензитивност следят спазването на законите ", остро осъждат от ведомството.

Те са безапелационни, че няма нито едно опрощение за потребността Северна Македония да влезе в НАТО.

" На локалното население дават обещание стопански растеж, увеличение на вложенията и правова страна. Но за сходно нещо изобщо не е нужно присъединението към боен съюз. Напротив, в този момент от Скопие ще се желае увеличение на разноските за защита и за доставка на западни, най-вече американски, оръжия и съоръжение. Това е цената, която македонският народ ще би трябвало да заплати за отхвърли си от суверенитета във военнополитически аспект ", акцентират от съветското външно министерство.

Те декларират, че по отношение на обещаното увеличение на равнището на сигурност Алиансът освен, че е надалеч от опцията да подсигурява отбрана на всички страни членки, а даже не може да спре дългогодишните разногласия посред им.

В края на документа се припомня, че от Северна Македония се чака удостоверение да се съблюдават споразуменията, подписани от Русия и НАТО през 1997 година, и Римския контракт от 2002 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР