Присъединяването на България към Шенген, двустранните контакти, туризмът, както и

...
Присъединяването на България към Шенген, двустранните контакти, туризмът, както и
Коментари Харесай

Шенген, сътрудничеството и туризма обсъдиха Дуда и Караянчева

Присъединяването на България към Шенген, двустранните контакти, туризмът, както и настоящите проблеми на Европейски Съюз бяха измежду тематиките, които разискаха по време на срещата си през днешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази признателност на полския президент Анджей Дуда.

Припомняме, че гостът е на посещаване в България по покана на президента Румен Радев, с който към този момент организира среща през днешния ден .

 Радев и Дуда приканиха за освобождение на украинските моряци
Радев и Дуда приканиха за освобождение на украинските моряци

Настояват за деескалация на спора посредством разговор

Благодарни сме за поддръжката и практическата помощ на Полша за напъните ни за преодоляване на миграционния напън по външната граница на Европейски Съюз с Турция, посредством присъединяване в взаимните интервенции на Фронтекс, съобщи Цвета Караянчева по време на срещата.

Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

 Снимка 391806
Източник:

Парламентарните контакти са значим детайл за развиването на двустранните връзки, акцентира Караянчева. Тя означи, че парламентаристите от групите за другарство сред двете страни са извънредно дейни и ангажирани да работят за задълбочаване на съдействието сред България и Полша. Като близки нации ние имаме и сходни проблеми, уточни тя. По думите й това е причина за още по-тясно и резултатно взаимоотношение, което може да способства за по-добро схващане на националните позиции и отбрана на сходни ползи на двете страни.

Парламентарното съдействие е доста значимо и може да благоприятства развиването на връзките сред нашите две страни, също акцентира полският президент. Брекзит, планът за многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз, миграцията и въпросите, свързани с бъдещето на Европейски Съюз, са настоящи тематики, по които България и Полша имат сходни позиции, означи той.

България и Полша споделят сходни отзиви за ролята на Кохезионната политика и Общата селскостопанска политика, които са потвърдили своята добавена стойност и са от основно значение за целия Европейски Съюз като значим инструмент за напредък, конкурентоспособност и основаване на работни места. Обща цел на двете страни е запазването на най-малко досегашното им равнище на финансиране, като покажем единение и изпратим мощен сигнал за значимостта от запазването на обичайните политики на Европейски Съюз в политическия фокус на идната многогодишна финансова рамка, стана ясно на срещата.

 Снимка 391807
Източник:

Дуда уточни също по този начин, че България е все по-ценена като туристическа дестинация о т полските жители и през последните години има нарастване на полските туристи.

България предлага доста положителни условия за туризъм и задачата ни е да стане целогодишна туристическа дестинация, акцентира Цвета Караянчева.

Сред сферите, в които двустранните връзки могат да бъдат развивани, са още културата и образованието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР