Присъединяването на България към еврозоната ще има много плюсове. Не

...
Присъединяването на България към еврозоната ще има много плюсове. Не
Коментари Харесай

Шефът на Райфайзенбанк: След влизане в банковия съюз фалит като на КТБ няма да е възможен

Присъединяването на България към еврозоната ще има доста плюсове. Не може да се чака забележителен растеж на цените. Това стана ясно от думите на зам.-председателят на УС на Райфайзенбанк България Добромир Добрев по време на годишната среща на управлението на банката с медиите.
„ Ако приказваме за проинфлационна серпантина, която да пристигна от еврозоната, такава няма да има. Ние по този начин или другояче към този момент сме закрепени към курса и си привнасяме тази инфлация. Нещо изключително като резултат не може да се чака. По въпроса за закръглянето на комерсиалния оборот – в други страни се е следило, допустимо е да има подобен резултат, само че ще е нищожен – 0,2 или 0,3% “ , съобщи той.
По думите на Добрев по-важният въпрос е до каква степен ще се вдигнат приходите. „ Ако желаеме да стигнем междинните приходи в Европа, би трябвало да бъдем реалисти – това няма по какъв начин да стане, в случай че и цените не се покачат. По линия на конвергенцията в средносрочен и дълготраен проект цените ще скачат, само че резултатът на еврозоната върху този скок не е толкоз огромен, те биха скочили по този начин или другояче. По-важно е до каква степен приходите ще скачат. Ако е отмерено с цените, няма да е проблем за страната, а е причина за по-добро икономическо развиване “, счита той.
Според ръководителя на УС на Райфайзенбанк България Оливиер Рьогл след присъединението на България към банковия съюз и чакалнята на еврозоната банкрути като този на КТБ няма да са вероятни. „ Банковият съюз може да понижи рисковете, тъй като Европейската централна банка (ЕЦБ) е най-строгият регулатор, който може да имаме, на нея не могат да ѝ въздействат локалните политици “, сподели Рьогл.
Още детайлности прочетете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР