Присъединяваме се към искането за оставката на Боил Банов -

...
Присъединяваме се към искането за оставката на Боил Банов -
Коментари Харесай

БСП нападна ГЕРБ и поиска оставката на Боил Банов заради скандала с шефа на БНР

Присъединяваме се към настояването за оставката на Боил Банов - очевидно БНР му пречи. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов в декларация от името на парламентарната група.
За повторно една от последните останали свободни медии е хвърлена в безпорядък, а, тъй като Министерство на културата извънредно надменно не се е съобразило с предложенията на хората от радиото за измененията в Закона за радиото и малкия екран. Това към този момент е целенасочена офанзива против БНР. На Боил Банов очевидно БНР му пречи ", сподели още Симов.
 Директорът на БНР хвърли оставка: Няма да позволи да се прокарват политически ползи Директорът на БНР хвърли оставка: Няма да позволи да се прокарват политически ползи
Директорът на Българското национално радио Андон Балтаков е подал оставка пред Съвета за електронни медии. За това заяви самият то...
Още по-смущаващ е фактът, че с помените в Закона за радиото и малкия екран безусловно се поставя намордник на БНР и Българска национална телевизия. Излъчването на тишина в ефир към този момент получава юридическа маска и се трансформира в държавна цензура.
Не одобряваме отнемането на Фонд радио и телевизия. Това е пети опит за премахването. Според новата ви концепция Съвет за електронни медии става админ на парите за Българска национална телевизия и БНР ", добави още Симов.
Депутатът изясни, че измененията са се направили на мрачно и бистрота. ", добави още депутатът от Българска социалистическа партия.
От своя страна пък Министерството на културата излезе с позиция, че не е налагало мнение в препоръчаните за публично разискване промени в Закона за радиото и малкия екран, а единствено е събрало експертните оферти посредством образуване на полемики.
 Българска национална телевизия и БНР все по-обществени или все по-държавни? Българска национална телевизия и БНР все по-обществени или все по-държавни?
Очакваният с боязън в медийните среди Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран (ЗИД на ЗРТ) към този момент е оповестен...
Вижте цялата позиция на ведомството
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР