присъди за роми в Хасково Днес, когато ромите празнуват своята

...
присъди за роми в Хасково Днес, когато ромите празнуват своята
Коментари Харесай

На Банго Васил: В Хасково осъдиха роми, нападнали полицаи

присъди за роми в Хасково Днес, когато ромите честват своята Нова година, двама катунари се снабдиха с присъди. Става дума за именниците Васил Колев и Васил Георгиев.

Двамата застанаха на подсъдимата пейка в Районен съд-Хасково и се признаха за виновн и. А прокуратурата ги упрекна за екшъна от лятото, когато в покрайнините на Хасково бяха нападнати служители на реда. Васил Колев нанесе лека телесна щета на служителя на реда Димитър Кючуков, а Васил Георгиев заплашваше чиновници на реда с вила. Полицаите бяха извикани откакто на тел . 112 бе получен сигнал, за фамилен скандал.
 ВАсил Колев в правосъдната зала Дарик радио, Хасково

Двамата подсъдими се съгласиха с обвиняването и през днешния ден подписаха съглашение, което бе утвърдено от съда. Така след края на делото в досието на Васил Колев бе вписана оптималната условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен период, а другият Васил Георгиев се снабди с пробация за две години.
 Васил Колев подписва съглашението Дарик радио, Хасково-->

Прокурорът по делото Христина Жисова остана удовлетворена от развоя на процеса, само че отхвърли да каже пред Дарик радио, с какви доказателства е внесла обвинителният акт в съда. Васил Колев пък изрази страдание, че се е забъркал в сходен спор с служители на реда и даде обещание, че повече няма да протяга ръка на униформени. Той обаче акцентира, че ченгетата са го нападнали, а не той.

Днешното съглашение, което бе утвърдено от арбитър Мартин Кючуков, не може да се апелира и влиза в действие.

Гледните точки на всички в процеса, в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР