Присъди за 121 рушветчииДвеста шейсет и един души са осъдени

...
Присъди за 121 рушветчииДвеста шейсет и един души са осъдени
Коментари Харесай

261 осъдени за участие в банди

Присъди за 121 рушветчии


Двеста шейсет и един души са наказани за присъединяване в проведени незаконни групи с влезнали в действие санкции през предходната година. Броят им е над два пъти по-голям по отношение на 2016 година (125) и близо 4 пъти по отношение на 2015 година (71). Това стана ясно от Доклад за използването на закона и активността на прокуратурата и проверяващите органи през 2017 година, публикуван от прокуратурата.

Прокурорите са работили по 694 досъдебни производства против незаконни групи през м.г., като през 2016 година те са били 620. Наблюдавани са били и 2825 каузи против упрекнати за корупционни закононарушения, като са влезнали в действие присъдите на 364 души. 121 от тях са за подкупи, колкото е бил и броят им през 2016 година

В отчета се регистрира по-добра работа административните ръководители и на осъществяване на функционалностите им за надзор по отношение на периодите за осъществяване на следствието, на предварителните инспекции и ограниченията за процесуална насила, което е сложило срочността на инспекциите и провежданите досъдебни производства на доста високо равнище.

Като цели за 2018 година прокуратурата си е сложила повишението на качеството на следствията и спазването на срочността. Сред значимите задания за тази година е набелязано и актуализиране на механизмите за взаимоотношение с органите за противопоставяне на корупцията – новосъздадената комиисия “Антикорупция ”, ДАНС и Испектората към Висш съдебен съвет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР