Присъди от по 20 години затвор за машинистите Димитър Михнев

...
Присъди от по 20 години затвор за машинистите Димитър Михнев
Коментари Харесай

Близките на жертвите от Хитрино искат по 20 г. затвор за машинистите

Присъди от по 20 години затвор за машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, подсъдими за причиняване на влаковата злополука в Хитрино от 10 декември 2016 година изиска юрист Николай Димитров, представляващ в съда в Шумен ползите на потърпевшите при случая.

Димитров пледира за признание на Михнев и Петков за отговорни в предпоследния ден на процеса, като поддържа тезата, че главната причина за злополуката и последвалия по-късно гърмеж преди е била превишената скорост, с която се е движил влакът. „ Никой не отхвърля неприятното положение на жп пътя, само че по тази причина има предизвестие - придвижване със скорост 40 км/час “, сподели в пледоарията си юрист Димитров.

Във вторник започнаха адвокатските пледоарии на бранителите на двамата подсъдими. Самите Михнев и Петков отхвърлиха през предходната седмица и по време на целия развой да дадат пояснения.

С края на процеса пораства и напрежението на околните на потърпевшите и починалите. Сред присъстващите в залата беше Шенай Ахмедова, изгубила единия си наследник в повредата на 10 декември 2016. " Защо не си поемат виновността? Нашата къща гръмна, мъжът ми и синът ми починаха, ние по знамение сме тук. Те ми почерниха живота. " - разяснява пред кореспонденти Ахмедова.

Осъдителни присъди и санкции от по 20 години затвор изиска в обвинителната си тирада през предходната седмица и прокуратурата. Очаква се в сряда в 11 часа съдът да се събере за изговаряне на присъда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР