Присъдата и обезщетенията са справедливи, но няма да върнат Хариет,

...
Присъдата и обезщетенията са справедливи, но няма да върнат Хариет,
Коментари Харесай

Вещо лице по делото „Семерджиев“: Данните показват, че той е шофирал


Присъдата и компенсациите са обективни, само че няма да върнат Хариет, съобщи юристът на майката на едно от девойките, починали в злополуката, провокирана от Семерджиев

Данните от злополуката на „ Черни връх “ демонстрират, че Георги Семерджиев е бил лидер на авариралия автомобил. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Станимир Карапетков, заместник-ректор на Техническия университет и експерт по делото против Георги Семерджиев.

На първа инстанция Семерджиев получи общо 20 години затвор при първичен непоколебим режим за причининяването на злополуката на бул. „ Черни връх “ през юли 2022 година, при която починаха две млади девойки. Семерджиев е наказан за още четири закононарушения.

„ Делото за злополуката на „ Черни връх “ е знаково, с огромен публичен интерес, с вкарани големи запаси в него. Институциите се стараят повече по делата с огромен публичен интерес “, уточни проф. Карапетков.

„ Присъдата и компенсациите са обективни, само че няма да върнат Хариет “. Това разяснява пред bTV Пламен Димитров, юрист на майката на Хариет - едно от девойките, починали в злополуката, провокирана от Семерджиев.

Той посочи, че са взети под внимание негови предходни закононарушения. По време на делото Георги Семерджиев представяше тезата, че не той е карал автомобила.

„ Вещите лица опровергаха това и обявиха, че в случай че е имало човек на задната седалка или пасажерската, то те да са мъртви. Той като обвиняем може да откаже да дава показания. Съдът не може да държи сметка за неговите думи. Аз се учудих, че той смени тезата и реши да дава пояснение “, добави той.

Семейството на Хариет приема присъдата. Надяваме се на идващите две инстанции да бъде доказана, сподели още адв. Димитров.

Според него Семерджиев може да бъде предварително освободен.

„ Той може да стартира да работи в пандиза. За три дни работа - два се приспадат от присъдата, както и за положително държание. Трябва да излежи две трети от присъдата, с цел да изиска предварително избавление “, посочи Пламен Димитров.

„ Аз мисля, че би трябвало да се промени законодателството и този тип закононарушения да са умишлени. Законът споделя, че една присъда е предварителна защита за другите участници в обществото “, акцентира юристът.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР