Присъда от една година и осем месеца условно, с три

...
Присъда от една година и осем месеца условно, с три
Коментари Харесай

Условна присъда за бившия шеф на Криминална полиция за предизвикана катастрофа със загинал

Присъда от една година и осем месеца условно, с три годишен изпитателен период получи някогашният шеф на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, поради породена гибел при злополука.

Делото протече при съкратена процедура по искане на обвинения Захариев. Присъдата на някогашния началник и към момента сегашен служител на реда Захари Захариев може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в границите на 15 дни.
 
 Кюстендил

На 13 март 2018 г, към 06.00 часа в село Невестино, област Кюстендил е настъпило пътно транспортно произшествие,при което единият участник е бил точно някогашният началник на Криминална полиция Захари Захариев, който се е движел с несъобразена скорост от 93 км/ч. и удря другият участник, а точно умрелият при челната злополука 45- годишният Росен Любенов. 

Обвиняемият не пожела да разяснява пред медиите, като в правосъдната зала съобщи, че не е предполагал, че може да взе участие в подобен случай и съжалява за гибелта на Росен Любенов. Роднините на умрелият бяха извънредно смутени и обявиха, че ще апелират присъдата.-->
„ Присъдата не сме съгласни, с която се произнесе съда. Абсолютно не сме съгласни с това нещо. Не може  чиновник на Министерство на вътрешните работи, който прави огромно нарушаване. Убива сина ми и да бъде условно наказан.

Нарушението е толкоз ясно, че няма накъде. Прав сектор, няма придвижване друго. Влиза в платното на сина ми с гневна скорост и го убива. Той е палач на моя наследник ”, съобщи майката на починалия Теменужка Стоянова.

За да се избегнат всевъзможни подозрения в обективността на следствието, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното произвеждане да се управлява от Окръжна прокуратура-София. От прокуратурата още не са наясно дали ще апелират присъдата.

„ Присъдата е напълно съобразена със закона. На този стадий ще преценим в 15-дневния период дали ще протестираме постановената присъда. Тъй като отново споделям при процедурата на кратко разследване присъдата е напълно съобразена със закона ”, сподели прокурорът от Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР