Присъда от 4 години лишаване от свобода получи от Окръжния

...
Присъда от 4 години лишаване от свобода получи от Окръжния
Коментари Харесай

4 години затвор отнася пиян без книжка за смъртта на приятел

Присъда от 4 години отнемане от независимост получи от Окръжния съд в Смолян 26-годишният Красимир Ясенов от доспатското село Любча за причиняване на гибелта на негов другар при злополука.
Трагедията се разигра рано сутринта на 21 юни 2017 година Красимир катастрофира с БМВ 320, в което возел двама свои другари - двама от Любча и един от Ракитово. Компанията се прибирала от ваучър. Ходили в няколко заведения и пили . На връщане вместо да остави първия от тях пред къщата му той траял да кара отвън селото.
По делото излиза наяве, че Красимир е карал с над 150 км в час и е изгубил надзор над ръководството на колата. , само че той не го направил. Спътникът му до него дори, изплашен от бързото каране, си поставил колан. На 2 км преди селото автомобилът излиза вляво от пътното платно и се врязва едно след друго в поредност крайпътни дървета . При удара в кома изпада пътувалият на задната седалка в колата Кадри Ферадов /24 г./ от Любча. След злополуката другите се отървали с леки пострадвания, само че Кадри потърпевш доста съществено. От неговата страна колата била сплескана грубо.
Шофьорът Красимир се обадил на тел.112 да заяви за потърпевшия, само че когато пристигнала помощ, той избягал от местопроизшествието и се скрил в къщи . По свидетелски показания на майката, която е единственият му родител, Красимир е направил опит да се самоубие . На тавана си направил примка, тя го свалила от там. Когато пристигнали да го потърсят служители на реда, той си признал всичко.
Пострадалият Кадри е откаран с тежка черепно-мозъчна контузия и заплаха за живота първо в болничното заведение в Смолян, а по-късно в МБАЛ - Пловдив, където издъхва от контузиите си.
Химическата проба посочила, че Красимир е бил зад кормилото с 2.13 промила алкохол в кръвта . Разследващите открият, че с изключение на пийнал, той е карал и без удостоверение за ръководство на МПС, защото му е било отнето за период от 8 месеца за шофиране след приложимост на упойващи субстанции . Въпреки че е с отнета брошура, малко преди случая си купил кола, която му била трансферирана нотариално, още не е била платена дори.
Красимир работи в София, приключил е приблизително обучение, не е женен и е оправдан. В правосъдна зала той се призна за отговорен. Наказанието му бе понижено, поради самопризнанията му и той бе наказан по съкратеното правосъдно разследване. " Съжалявам за случилото се, цялостен живот няма да си го простя. С Кадри сме израснали дружно, другари сме от детинство, не знам по какъв начин се стигна до там ", сподели Красимир пред съда.
Освен действителен затвор той е осъден три години да не ръководи МПС. Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР