Присъда. Монитор:4 години затвор за убития на зебра ученик4 години

...
Присъда. Монитор:4 години затвор за убития на зебра ученик4 години
Коментари Харесай

Преглед на печата

Присъда.

" Монитор ":

4 години затвор за убития на зебра възпитаник

4 години затвор получи водачът, който умъртви 16-годишният възпитаник Костадин Джардов на пешеходна пътека край Атия. Делото завърши единствено в едно правосъдно съвещание, защото мина по съкратената процедура и признание на виновност от подсъдимия.

Със сълзи, извинения и наведени глави стартира процеса за убийството на ученика. Той почина на място, откакто бе блъснат от джип, до момента в който пресича пешеходната пътека край с. Атия. На подсъдимата пейка в съда застана 54-годишният Кирил Георгиев, който е седял зад кормилото на мощното возило.

" Искам правдивост ", изплака през сълзи в залата на Окръжния съд в Бургас бащата на убитото момче, Апостол Джардов. Почерненият родител плака съвсем от самото начало. Седем месеца след загубата на единственото си дете, той за първи път се срещна лице в лице с шофьора-убиец. Кирил Георгиев влезе безгласен и с наведена глава в правосъдната зала. " Не мога да върна нещата обратно. Съболезнования, скърбя. Трябваше да се съобразя с ситуацията, подцених обстановката ", сподели пред съда Кирил Георгиев. По време на делото стана ясно, че Кирил е бил наказван 4 пъти за шофиране с превишена скорост. Костадин е пресякъл рисковия път, като е минал 10 метра за 8 секунди, вървейки върху пешеходната пътека. Прокуратурата изиска наказване от 7 години отнемане от независимост, само че юристът на бащата Апостол настоя наказването да е 9 години.

" Подсъдимият е от Черноморец и би трябвало добре да познава пътя и да знае, че там има пешеходна пътека. Костадин беше насладата на татко си, единственото му дете ", акцентира бранителят пред магистратите, до момента в който почерненият татко ридаеше.

Защитата на Кирил изиска скъсен правосъден развой и настояваше процесът да се гледа да е при закрити врата, само че съдът не почете молбата.

" Кирил Георгиев е притеглен като обвинен за това, че на 20.11.2017 година, при ръководство на моторно транспортно средство на Главен път II - 9 в посока от Черноморец към Бургас, в региона на кръстовището с пътя за село Атия и Военноморска база Бургас, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата ", споделиха от прокуратурата.

Подсъдимият е карал джипа - палач с превишена скорост от 95 км/ч, при позволени 60 км/ч в региона на случая, прочут още като " правата на гибелта ", поради многото трагични произшествия. Шофьорът не е понижил приближавайки пешеходната пътека и въобще не е натиснал спирачки.

Мигранти.

" Сега ":

Захариева: Европа не може да одобри всички африканци, които не виждат вероятност

" Европа не може да одобри всички млади африканци, които не виждат вероятност ". Това е декларирала вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на Пловдивския стопански конгрес, представена от БНР. Тя показала, че в идващото десетилетие популацията на Африка ще се удвои и мигрантският напън върху Европа няма да изчезне след умиротворяването на Сирия.

" Страните основателки на Европейски Съюз, в това число Франция и Германия, би трябвало да дадат отговор на въпроса до каква степен са границите на сигурността на Европа и се надявам скоро да имаме този отговор ", споделила Захариева.

Европа би трябвало да има обща миграционна политика и обща политика по въпросите на убежището, а също и да работи превантивно във връзка с Африка и Близкия изток, сподели още външният министър и добави, че различен значим въпрос е опазването на границите.

Тя разяснява, че преди Гърция и Македония да се схванат за името, е имало доста огромна поддръжка за евроинтеграцията на Скопие, която е отслабнала, откакто съглашението е било реализирано.

Скандал.

" 24 Часа ":

Инвалидите и майките на инвалиди в скандал: кой взел пари за митинги

Помощ за всички, не за определени, настояха хората с увреждания и упрекнаха майките, че взели 1 млн. лева от грантаджийски организации

Поискаха възобновяване на Росица Димитрова - след оставката тя може да стане и консултант на Валери Симеонов

Взаимни обвинявания за асимилиране на големи суми и организирането на платени митинги разпалиха до дъно войната сред майките на децата с увреждания и представителните организации на инвалидите през вчерашния ден. Двете страни от години не могат да се схванат за персоналните асистенти, а в последните дни напрежението сред тях ескалира поради проектозакона за персоналната помощ на омбудсмана Мая Манолова. Майките виждат в него избавление за децата си, само че представителните организации са срещу, тъй като планува помощ единствено за 77 хиляди души, а не за половин милион хора с увреждания.

" Имаме писмени сигнали за грантаджийски организации, получили пари от одобрени асоциации, с които след това финансират митинги ", нападна през вчерашния ден майките Адриана Стоименова, ръководител на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет.

Тя бе безапелационна, че в докладите написа, че съответните организации са помагали за митингите на майките на деца с увреждания. Обясни, че съгласно документите сумите са за над 1 млн. лева " Много ми е тъжно, че би трябвало да се занимавам с подобен случай ", сподели Стоименова. Тя ксъобщи, че е получавала закани за живота си.

ЧЕЗ.

" Дума ":

Българска народна банка отхвърли да разкрие банките по договорката за ЧЕЗ

Една от кредитните институции у нас е издала банкова гаранция за присъединяване в процедурата по продажба на активите на ЧЕЗ България, като тази гаранция е " обезпечена с парични средства по сметка на наредителя ". Това декларират от Българска народна банка в формален отговор до Народното събрание, подписан от шефа Димитър Радев, с който ДУМА разполага. Запитването бе направено преди месец от краткотрайната комисия по договорката, която изиска от Българска народна банка информация има ли поети задължения от български банки, които да финансират сдружението покупател " Инерком ". В писмото на Българска народна банка се показва, че 4 от общо 21 кредитни институции у нас са декларирали интерес за евентуално присъединяване във финансирането на възможна договорка по придобиване на активите на ЧЕЗ България от сдружението на Гинка Върбакова " Инерком ". Това на този стадий обаче са единствено планове, които нямат обвързващ темперамент и не пораждат някакъв юридически ангажимент.

С това завършва яснотата по въпроса дали и кой би финансирал скандалната договорка. Припомняме, че още до момента в който работеше краткотрайната парламентарна анкетна комисия, проверяваща опита за продажба, от националния трезор отказваха информация по тематиката. Въпреки условието от Народното събрание в писмото категорично написа, че " надлежният ред ", по който Народното събрание упорства за повече данни, " не анулира законово откритите императивни условия за откриване на информация, предпазена като банкова или професионална загадка ". От Българска народна банка се базират на Закона за кредитните институции и на европейски регламенти, които не разрешавали да огласят никакви съответни имена или суми с изключение на изложеното нагоре - даже пред Народно събрание, както излиза наяве от писмото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР