Природозащитниците знаят добре, че някои от големите световни компании се

...
Природозащитниците знаят добре, че някои от големите световни компании се
Коментари Харесай

На какво осъдиха компанията, която уби 150 орела

Природозащитниците знаят добре, че някои от огромните международни компании се пробват да прикрият по всевъзможен метод вредите, които нанасят на природата и околната среда.

От The Guardian обаче разбираме, че една американска компания, която създава електрическа енергия посредством вятърни турбини, се е признала за отговорна по обвинявания, че е умъртвила най-малко 150 белоглави и златни орела.

ESI Energy са се признали за отговорни по три обвинявания за нарушаване на закона на мигриращите птици. Присъдата е пет години пробация и санкция от осем милиона $ .

Тези 150 орела са изгубили живота си от 2012 година до момента при конфликт с перките на вятърните турбини в 50 от всички 154 уреди на компанията. Освен голямата санкция, ESI Energy ще влага и към 27 милиона $ в оборудванията си, с цел да понижи съдбовните срещи на орли с перките на вятърните турбини.
 Снимка 570484

В идващите 36 месеца компанията ще би трябвало да кандидатства за позволение за неизбежното хващане на орли. от 2013 година демонстрира, че над 300 000 птици биват убивани в Америка след конфликт с вятърни турбини, които могат да развият скорост на въртене от 200 километра в час.

Белоглавият орел е знак на Съединени американски щати от 1782 година, като се асоциира със мощ, кураж и независимост. Птицата е изобразена върху банкнотата от един $, както и върху някои паспорти съгласно National Wildlife Federation.

Според изследване от 2019 година популацията на белоглавия орел в южните 48 щати се е нараснала четворно. През 2009 година са били регистрирани над 70 000 двойки, до момента в който през 2019 година - 316 700, написа The New York Times.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР