Природозащитниците от WWF заедно със Съюза за опазване на природата

...
Природозащитниците от WWF заедно със Съюза за опазване на природата
Коментари Харесай

Природозащитници призоват Меркел да спре строителството на „Северен поток 2“


Природозащитниците от WWF дружно със Съюза за запазване на природата в Германия – NABU е изпратила писмо до канцлера на Германия Ангела Меркел и ръководителя на ХСС Хорс Зеерхофер и водача на СДПГ Мартин Шулц, в което се желае възбрана за строителството на съветския газопровод „ Северен поток 2 “, оповестява немското издание Der Tagesspiegel.

„ Експертите от NABU и WWF считат, че Nord Stream 2 води до задънена улица във връзка с битката с промените в климата, заплашва нежната екосистема на Балтийско море и унищожава солидарността и доверието в границите на Европейския съюз “, означават природозащитниците в собствен документ.

Еколозите считат, че процедурни неточности, а също по този начин неналичието на бистрота при строителството на газопровода „ са в прорез с доверието към политиката на Германия и способстват за отчаяние на жителите на страната “.
В обръщението си природозащитниците приканват политиците освен да се дистанцират от строителството на съветския газопровод Nord Stream 2, само че и да дефинират и проведат самостоятелна екологична експертиза на плана. В допълнение те оповестяват, че са подготвени да се борят и по правосъден път за прекъсване на газопровода.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР