Природозащитниците от WWF алармират, че гръцки острови са застрашени от

...
Природозащитниците от WWF алармират, че гръцки острови са застрашени от
Коментари Харесай

Добивът на нефт може да унищожи Закинтос и други гръцки острови

Природозащитниците от WWF сигнализират, че гръцки острови са застрашени от екокатастрофа, в случай че проектите на няколко компании за рандеман на петрол и газ в района не бъдат спрени. Сред застрашените е Закинтос - островът на костенурките, един от най-красивите в Йонийско море и обичан на локални и туристи от целия свят.
Тюркоазени води, красиви плажове и незаменимо чувство да плуваш дружно с морски костенурки - Закинтос е измежду перлите в короната на гръцките острови. Този " парадайс на земята " няма потребност от реклама.
Неотдавна, гръцкото държавно управление позволи на няколко петролни компании да добиват петрол и газ в нейните води. От WWF предизвестяват, че при възможен петролен разлив, следствията ще са пагубни - ще бъдат осакатени туризмът и риболовната промишленост, а поданици на Крит, Кефалония, Закинтос, Корфу и други острови, ще останат без занаят.
Справянето с сходна рецесия, би коствало минимум 7,5 милиарда евро, оповестява Българска национална телевизия.
" Водите в близост са местообитание на застрашени типове и техният хабитат би трябвало да бъде опазен. Освен това, 1/3 от приходите на Йонийските острови са от туризъм ", съобщи Димитрис Каравелас, общоприет шеф на WWF.
Петролен разлив би заплашил живота на така и така дребното останали морски костенурки. Остров Закинтос е желано от тях място, само че едвам една от всеки 1000 излюпени костенурки, доживява до дълбоки старини.
Според гръцкото държавно управление, разрешителните за рандеман на петрол и природен газ са издадени според всички условия на Европейски Съюз. Правозащитниците, обаче, приканиха управляващите в Атина да помислят дали възможните доходи, които страната би спечелила от петролните компании, са по-важни от опазването на техния парадайс на земята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР