Природозащитници в Пазарджик алармират за масово отравяне на кучета в

...
Природозащитници в Пазарджик алармират за масово отравяне на кучета в
Коментари Харесай

Масово тровене на кучета стресна Пазарджик

Природозащитници в Пазарджик сигнализират за всеобщо отравяне на кучета в центъра на града. Сигналите за умъртвените животни заляха обществените мрежи. Местната полиция стартира следствие. Майките в града се предизвестяват да пазят децата си, защото част от отровата била посипана и по парковете, където играят децата.

Не можем да кажем с акуратност какъв брой са отровените кучета. Ние сме осведомени за 15, като успяхме да спасим 4 от тях. Имаме сигнали за 4-5 домашни кучета, които са умряли, сподели пред Нова телевизия Галина Медарова.

Природозащитниците обявиха, че отровата е разпръсната в най-централните елементи на Пазарджик. Включително наоколо до паркове, учебни заведения, детски градини и площадки. Група деца сами са пробвали да спасят отровено куче като са му дали деен въглен. Защитниците считат, че това е тенденциозен акт, който продължава към този момент седмица. По техните думи сходни случаи има 2 пъти в годината - всяка пролет и всяка есен. Те са алармирали общината и полицията. Според тях отровата е предопределена за бездомните кучета. В града няма орган, който да дава отговор за тези животни.

От общината обявиха, че те не са органът, който да следи кой трови бездомните животни и насочиха към зоополицията, която е към ОДМВР - Пазарджик. От там осведомиха, че към този момент има формирани две досъдебни производства за две отровени кучета.

Към момента причинителят не е оголен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР