Природозащитници поискаха днес делфинариумът във Варна да бъде затворен, заради

...
Природозащитници поискаха днес делфинариумът във Варна да бъде затворен, заради
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха затваряне на варненския делфинариум

Природозащитници желаеха през днешния ден делфинариумът във Варна да бъде затворен, поради нечовешко отношение към животните, отглеждани там. Повод за митинга стана последният от общо шест случая през последните пет години, при които новородени животни умират в атракциона. Според протестиращите сходни увеселителни паркове злоупотребяват с делфините, като ги държат в плен за представления и бизнес.

Въпреки митинга пред постройката на делфинариума, днешните представления не бяха анулирани.
Природозащитниците настояват също, че представленията с делфини са тип употреба, а постройката на варненския делфинариум е прекомерно тясна за делфините. В нея те са принудени да живеят в басейн дълъг 12 м., които в природата бозайниците плуват по към 150 км дневно.

Часове преди началото на митинга от компанията притежател на делфинариума разпространиха мнение, в което изявленията за нечовешко отношение и гибел на новородени животни в атракциона са избрани като " погрешни изказвания със ефектен темперамент ".

Освен това от " Феста делфинариум " настояват в мнението си, че делфини, обитаващи делфинариуми, не могат да бъдат пуснати в дива среда, за което упорстват природозащитниците, тъй като няма по какъв начин да се приспособят към нея. На това съображение от компанията дават образци, съгласно които за животните е по-здравословно и безвредно да бъдат отглеждани в плен, в сравнение с независимост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР