Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена

...
Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена
Коментари Харесай

Масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа Алепу утре

Природозащитници провеждат на следващия ден всеобщо плажуване на плажа пред подпорната стена на градежа "Алепу ". Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната предпазена околност. Гражданското недоволството против градежа стартира през юни и провокира няколко мирни митинга в страната.
Отложиха делото за строителството на плаж Алепу
Кремена Ватева, от гражданската самодейност "Море без бетон " сподели, че природозащитниците ще се съберат на мястото с цел да припомнят още веднъж за екологичните проблеми - презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което би трябвало да спре.

Вътева сподели, че по-рано същия ден природозащитниците ще бъдат в парка "Росенец ", покрай парцела, обвързван с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Призовавам всеки да вземе по един камък от там, с цел да създадем пред подпорната стена на "Алепу " камара - подарък от "Росенец ". Грамада на гражданското ни неодобрение и в символ на желанието ни за правда. Искаме да покажем, че сме непреклонни пред беззаконията освен по морето, а в цяла България. И няма да оставим нещата по този начин, добави Вътева. Тя осведоми, че събитието на "Алепу " е напълно гражданска самодейност и ще се организира с поддръжката на Коалиция "За да остане природа в България ", Сдружение "Да запазим Корал ", Гражданска група "Бетономорие " и неофициални обединявания на дейни жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР