Природозащитници организират днес масово плажуване на плажа пред подпорната стена

...
Природозащитници организират днес масово плажуване на плажа пред подпорната стена
Коментари Харесай

Масово на плаж на Алепу


Природозащитници провеждат през днешния ден всеобщо плажуване на плажа пред подпорната стена на градеж а „ Алепу “, съобщи БНР. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната предпазена околност. Гражданското недоволството против градеж а стартира през юни и провокира няколко мирни митинга в страната.

Подпорната стена на Алепу се трансформира в знак на корупционния способ, по който се случват нещата на всички места в страната ни, съобщи пред БНР-Бургас уредникът на митинга Кремена Ватева:

„ В разгара на политическата рецесия у нас ще напомним още веднъж за екологичните проблеми, от които стартира гражданското неодобрение през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките. Заграбването и унищожаването на нашата природа би трябвало да спре! “

До подпорната стена ще бъде струпана камара от камъни и надпис „ Оставка “. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „ Правосъдие за всеки “, Коалиция „ За да остане природа в България “, Сдружение „ Да запазим Корал “, Гражданска група „ Бетономорие “, Facebook групата „ Да не допуснем Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг “ и още неофициални обединявания на дейни жители, искащи правова страна и непокътната природа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР