Природозащитните органи в Русия са изпратили екип от специалисти в

...
Природозащитните органи в Русия са изпратили екип от специалисти в
Коментари Харесай

Извънредно положение на острови в Русия заради масово нашествие на бели мечки

Природозащитните органи в Русия са изпратили екип от експерти в забутан арктически регион, с цел да успокоят и реалокират десетки гладни бели мечки, които са обсадили хората , живеещи там.

Това е било направено, откакто локалните управляващи в архипелага Нова Земя с население от към 3000 души са помолили за помощ .

" Никога не е имало такова всеобщо настъпление на полярни мечки ", разяснява Жиганша Мусин, началник на локалната администрация, допълвайки: " Те безусловно преследват хората . "

Александър Минаев, който е заместник-ръководител на района, добави: " Хората са уплашени и се опасяват да изоставен домовете си. Родителите не желаят да пуснат децата си на учебно заведение или на ясла и детска градина. "

В региона е било оповестено изключително състояние .

View this post on Instagram
Новая земля
Други фрагменти демонстрират, че полярните мечки се хранят с отпадък на локално бунище. Опитите да изплашат белите мечки благодарение на автомобилни клаксони и кучета са се провалили, прецизира ТАСС.

Русия категоризира полярните мечки като заплашен тип и отстрелването им е неразрешено от закона. Властите обаче предизвестяват, че отстрелване може да се окаже належащо, с цел да се подсигурява сигурността на локалното население, в случай че опитите за премахване на животните се провалят.

През 2016 година петима съветски учени бяха обсадени от полярни мечки в продължение на съвсем две седмици в затънтена метеорологична станция на остров Тройной, източно от Нова Земя.

Най-вероятно това извънредно държание на белите мечки е поради климатичните промени , които водят до загуба на местообитания и недостиг на храна за най-големия сухоземен див звяр на планетата.

View this post on Instagram
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР