Природозащитничка от За да остане природа в България подари на

...
Природозащитничка от За да остане природа в България подари на
Коментари Харесай

По едно бурканче с чист въздух от Пирин подариха на министрите и премиера

Природозащитничка от " За да остане природа в България " подари на всички министри от кабинета " Борисов 3 " по едно бурканче с чист въздух от Пирин. Бурканче с въздух беше планувано и за премиера Бойко Борисов.

Защитничката на Пирин Мартина съобщи, че всяко едно бурканче има въздух от планината, който е събран тази заран особено за министрите и министър-председателя. Мартина прави този жест с посланието, че в случай че те в действителност продължат с дейностите си не спрат решението на Министерски съвет за смяна на Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ", горите на Пирин ще бъдат изсечени и няма да има повече чист въздух в България. " Съответно това бурканче ще им остане за спомен и да могат да описват на идващите генерации каква е била гората на Пирин в миналото ", съобщи екозащитникът.

Пред постройката на Министерски съвет се събраха няколко души, които още веднъж упорстваха за анулация на Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ". На недоволството се видя афиш с надпис: " Воеводите умираха за Пирин. А вие какво си позволявате?!! "

Според присъстващите решението на Министерски съвет би трябвало да се анулира, тъй като е признато в нарушаване на няколко закона. " Законът би трябвало да е идентичен както за Иван и Хасан, по този начин и за кмета на община Банско Георги Икономов ", уточни деятел, който добави, че хората ще не престават да желаят оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов поради множеството неистини, които Димов е споделил по време на полемиката за Национален парк " Пирин ". Протестиращите желаят и да се разбере кой е действителният притежател на концисионера " Юлен " АД. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР