Природозащитната организация WWF предупреди, че може се стигне до нов

...
Природозащитната организация WWF предупреди, че може се стигне до нов
Коментари Харесай

WWF обявява нов изчезващ вид – рибарите

Природозащитната организация WWF предизвести, че може се стигне до нов изчезващ тип - риболовците. По мотив Световния ден на прехраната (16 октомври) и Световния ден за премахване на бедността (17 октомври) организацията сигнализира за сериозния отрицателен резултат, който свръхуловът има върху рибите и хората и започва своята европейска акция „ Риба и за в бъдеще “ .

За да задоволим глада си за морска храна, през днешния ден ние вадим от океаните повече риба, в сравнение с те могат да обезпечат. Към момента 33 % от рибните ресурси в света са подложени на свръхулов, а 60 % са експлоатирани до краен лимит. В същото време повече от 3 милиарда души разчитат на рибата като главен източник на протеини.

„ Свръхуловът в океаните излага на риск световната продоволствена сигурност, както и поминъка на 800 милиона мъже и дами, чиито храна и приходи зависят от рибата. Повечето от тези хора живеят в разрастващите се страни “, споделя ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова.

Рибата и морските блага са най-търгуваната стока в световен мащаб. За последните 40 години международните ресурси са намалели съвсем на половина. Европейският съюз е най-големият пазар на морска храна на планетата, а повече от половината от вноса идва от разрастващите се страни. Това прави ролята на европейските консуматори доста значима. Затова WWF приканва потребителите, търговците и политиците в Европейския съюз да поемат отговорно своята водеща роля в обезпечаването на резистентен лов на риба в световен мащаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР