Природо-математическата гимназия и Началното училище в Кюстендил, няма да отворят

...
Природо-математическата гимназия и Началното училище в Кюстендил, няма да отворят
Коментари Харесай

Две от училищата в Кюстендил няма да отворят врати за първия учебен ден

Природо-математическата гимназия и Началното учебно заведение в Кюстендил, няма да отворят порти за първия образователен ден. Причината е огромен ремонт, който се прави в постройката, в която се обитават и двете учебни заведения. До приключването му близо 1000 възпитаници ще се образоват в други две учебни заведения.

Кюстендил

Мащабния ремонт се прави по план на общината извоюван по стратегия „ Региони в напредък „ и е на стойност малко над 2 милиона лв..
Ани Кюркчиева - шеф на ПМГ Кюстендил: " Проектът си върви обикновено, влязоха в края на месец юни. Работят без спиране и събота и неделя. Санира се цялото учебно заведение, безусловно всички покриви отначало ще се създадат, тъй като доста от тях текат. Вътре се сменя цялата отоплителна и ВиК апаратура. "
Потърпевшите от ремонта възпитаници ще се образоват краткотрайно в Езиковата гимназия и Първо главно учебно заведение. Там образователните часове ще се организират на две смени, като последния час от втората промяна ще завършва в 18:30 ч. Родители споделиха, че краткотрайната смяна няма да им сътвори стеснение.
Боряна Стоянова - родител: " Изобщо не ме тормози, тъй като познавам работата на педагозите и знам, че те ще създадат всичко допустимо децата да се усещат комфортно. Освен това персонално за нас, краткотрайното учебно заведение ще бъде по покрай дома ни. "
Ремонтните действия в двете учебни заведения би трябвало да приключат в средата на идващия месец октомври, когато и деца и педагози ще влязат в напълно актуализирани класни стаи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР