Природно заложено ни е да правим преценка за човека срещу

...
Природно заложено ни е да правим преценка за човека срещу
Коментари Харесай

Това е първото нещо, което забелязват другите у вас

Природно заложено ни е да вършим преценка за индивида против нас още през първите няколко минути от запознанството ни с него. Както ние обаче, по този начин и те работят по същия метод. Трябва да се постараем да вдъхнем доверие на дадената персона, изключително в случай че имаме съществени планове към нея или се стремим към професионално развиване. Нека забележим някои от нещата, на които би трябвало да обърнем внимание и които вършат най-голямо усещане на първа среща с даден човек:

Как се ръкостискате

Всъщност ръкостискането може да издаде някои черти от характера ви, колкото и необичайно да звучи. Обърнете внимание на това по какъв метод захваща ръката ви другия – в случай че ви храща едва, то той най-вероятно е нерешителен и свенлив. Добре е обаче и да не се ръкостискате с прекомерна мощ, задръжте ръцете си до 5 секунди. Вземете под внимание и това дали ръката ви не е потна или студена и се погрижете да я избършете да вземем за пример, преди да хванете ръката на събеседника ви.

Усмивката ви

Първото впечателение човек си основава и на база това дали се усмихвате, или стоите със съществено изражение. Усмихнатите хора биват по-лесно възприети и незабавно печелят благосклонностите на другите. По този метод се символизират и положителните ви планове, дружелюбността и възпитанието ви. Усмихвайте се и ще установите какъв брой по-бързо ще изградите мостове и ще стопите ледовете посред ви.

Дали сте пристигнали в точния момент

Особено значимо е при първи срещи да пристигнете в точния момент и даже няколко минути по-рано. Така ще покажете почитание по отношение на времето на другия, както и че сте съществени и виновни. Дори и по принцип постоянно да закъснявате, планирайте си нещата по метод, по който сигурно в такава обстановка ще пристигнете в точния момент. Някои хора одобряват много съществено закъсненията и това може да се отрази на настроението по време на срещата. 
5 метода да извършите положително първо усещане
Да извършите чудесно първо усещане в действителност е много просто. Трябва да следвате формулата, разкрита през вековете: усмихвайте се, гл...
Прочети повече
Езикът на тялото

Още нещо, което може да не осъзнаваме, само че е значимо при основаването на първо усещане, е езикът на тялото. Нашите физически придвижвания също могат да спомогнат или навредят на приемането ни. Важно е да сте с добра стойка, изпънати плещи, без да сте кръстосали ръцете си, да се усмихвате и да поддържате зрителен контакт, а не да отбягвате погледите. Чрез езика на тялото вие показвате настроението си сега, тъй че се постарайте позицията ви да е надеждна.

Маниерите

Маниерите също за значимо нещо, което издава много за нас като персони. На първо място, възпитанието, което имаме. Те демонстрират също и дали умеем да споделяме вярно с непознати хора.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР