Природният газ трябва да поевтинее с 15 процента от 1

...
Природният газ трябва да поевтинее с 15 процента от 1
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага природният газ да поевтинее с 15% от 1 юни

Природният газ би трябвало да поевтинее с 15 % от 1 юни, сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева по време на публичното разискване на цените в енергийния регулатор.

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов съобщи: " Убеден съм, че до началото на отоплителния сезон в " Чирен " ще има не по-малко от 95%, т.е. ще бъде направено всичко належащо България да посрещне отоплителния сезон без боязън от някакви неприятни изненади ".

Иван Иванов изясни и за какво цените на газа падат, а на парното и топлата вода ще се запазят на сегашните равнища, като даде образец с " Топлофикация-София ".

" Въз основа на всичките цени на природния газ в границите на годината ние изчислихме, че " Топлофикация-София " има недовзет доход от 205 милиона лв.. Тези 205 милиона лв., според разпоредбите при регулирането, е належащо да бъдат отразени в идващия ценови годишен интервал и в действителност това е повода, заради която при съществено понижение на цената на природния газ ние в действителност задържаме цената на топлинната сила. "

Енергийният регулатор пресметна, че от 1 юли цените на парното и топлата вода би трябвало да нарастнат с до половин %, а на тока за бита - с 4 на 100, припомня БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР