Природният газ може да поевтинее доста повече от сега предвиденото

...
Природният газ може да поевтинее доста повече от сега предвиденото
Коментари Харесай

Газът може да поевтинее доста над 40% от април

Природният газ може да поевтинее много повече от в този момент плануваното от " Булгаргаз " и от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) понижение на цената с 40.49 % от 1 април. Това стана ясно в четвъртък по време на публично разискване в комисията на цената на природния газ през април, следвайки новата формула за формиране на цената на синьото гориво, контрактувана с съветската " Газпром ", контрактувана при започване на март.

Причината за очертаващото се в допълнение събаряне на цената е в забележителния спад на цените на петролните артикули и деривати и на газовите тържища, маркирани в последните 20 дни. " Това сигурно значи в допълнение понижение ", означи изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

Председателят на КЕВР Иван Иванов отвърна, че регулаторът ще изиска от държавното сдружение настояща информация с данните към 31 март, с цел да вземе окончателното си решение за цената през идващия месец.

Иванов сподели, че към този момент не може да посочи датата на съвещанието за взимане на крайното решение за газовата цена поради събитията с ограниченията против разпространяването на ковид. Вероятно то ще е на 31 март, с цел да се прегледат спомагателните планове на " Булгаргаз ".

Регулаторът разисква обществено в продавано онлайн съвещание и цените на електрическата и топлинната сила в следствие от понижението на цената на природния газ. По скайп се включиха шефовете на топлофикационните сдружения в София, Бургас и Перник, които споделиха, че одобряват препоръчаното понижение на цената на газа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР